SZKOLNY KONKURS KULINARNY- Rok szkolny 2017/2018
w ramach realizacji programu „Owoce i warzywa w szkole”
Zapraszamy chętnych uczniów klas 1-3 do udziału w konkursie kulinarnym, którego celem jest powiększenie powstałej w roku szkolnym 2014/2015 książki kulinarnej z najciekawszymi przepisami uczniów naszej szkoły.
Regulamin konkursu
1. Zadaniem uczestników konkursu jest zaproponowanie oryginalnego przepisu i zaprezentowanie dania, w którym głównym składnikiem będzie gruszka.
2. Na prace konkursowe czekamy do 30.11.2017r., czyli Dnia Gruszki 
3. Nauczyciele (jury) będą oceniali:
• estetyczność pracy;
• ciekawy pomysł zaprezentowania przepisu, w tym własne zdjęcie lub rysunek powstałego dania;
• stopień trudności w wykonaniu potrawy;
• oryginalność przepisu;
• ciekawa nazwa dania (z przodu pracy).
4. Przepis powinien zawierać:
• składniki oraz ich ilość;
• sposób przygotowania;
• zdjęcie lub rysunek gotowego dania;
5. Format pracy: A4 (w pionie).
6. Praca musi być podpisana z tyłu kartki (hasło konkursu- „Przepis na danie z gruszką”, imię, nazwisko, klasa) i złożona do pokoju nauczycielskiego.
7. Wyniki konkursu będą ogłoszone 7.12.2017r. i wywieszone na tablicy koło sali 129.
8. Jury przewiduje dyplomy i nagrody dla trzech najlepszych prac konkursowych.
9. Nagrodzone prace konkursowe znajdą się w „Szkolnej książce kulinarnej”.
Organizatorzy: Magdalena Gamza, Monika Dorosińska