Stołówka



Samorząd Uczniowski

Samorząd Uczniowski realizuje wiele zadań oraz organizuje ciekawe imprezy szkolne. Inicjuje i włącza się w akcje charytatywne.

Czytaj więcej...

Świetlica

Najbardziej lubianymi przez dzieci są zajęcia o charakterze plastyczno-technicznym. Wychowankowie biorą udział w projektach edukacyjnych.

Czytaj więcej...

Biblioteka

Biblioteka organizuje akcje czytelnicze oraz wiele konkursów. Zajmuje się ewidencją podręczników i ich dystrybucją.

Czytaj więcej...

Zajęcia pozalekcyjne

Uczniowie rozwijają swoje pasje, pogłębiają wiedzę, przygotowują się do udziału w konkursach i zawodach.

Czytaj więcej...

Kwota do zapłaty za obiady w styczniu 2021 wynosi:  10 dni x 3,00 zł = 30,00 zł

JADŁOSPIS  OD  18.01- 22.01.2021

PONIEDZIAŁEK  18.01.2021

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbaską (300g),

Ryż z jabłkiem i cynamonem (260g)

Herbata  z cytryną (200ml), 

Produkty alergenne: mleko, soja, seler , gorczyca

 

WTOREK  19.01.2021

Zupa kalafiorowa z grysikiem (250g) ,

Gulasz wieprzowy- mięso duszone (150g), makaron (60g)

Sałatka z ogórków kiszonych, białej rzepy, kukurydzy (100g)

Kompot owocowy (200ml)

Produkty alergenne: gluten, soja, gorczyca, seler, mleko, jajko     

 

ŚRODA  20.01.2021

Krupnik z kaszy jęczmiennej (250g),

Klopsiki drobiowe – smażone (100g),ziemniaki (300g)

Buraczki gotowane (100g)

Herbata  owocowa(200ml) , owoc

Produkty alergenne:  gluten, seler, gorczyca, mleko, soja, jajko 

 

CZWARTEK  21.01.2021                                                                                

Zupa ogórkowa z ryżem zabielana śmietaną (250g),   

Kluski leniwe okraszane masłem (220g)

Tarta marchewka z jogurtem (70g) 

Herbata owocowa (200ml),  owoc  

Produkty alergenne: gluten, seler, soja, gorczyca, mleko, jajko

 

PIĄTEK  22.01.2021

Rosół z lanym ciastem (250g),

Filet rybny z miruny(smażony – 100g) , ziemniaki (300g)

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty z jabłkiem (100g), 

Herbata  z cytryną, 

Produkty alergenne: gluten, seler, soja, gorczyca, mleko, jajko, ryba 

 

Zupy przygotowywane są na wywarze z warzyw z dodatkiem masła


  • Intendent: Justyna Maryniuk 
  • Kucharka: Natalia Ziętek
  • Pomoc kuchenna: Iwona Węgrzynowicz
                                  Sylwia Krawców

 Intendent zastrzega sobie prawo do zmiany jadłospisu z przyczyn od siebie niezależnych.


 

Informacja dotycząca zapisu dzieci na obiady


Zespół Szkolno - Przedszkolny nr 3 w Katowicach

ul. Grzegorzka 4, 40-309 Katowice
telefon/faks: Sekretariat 32 256 62 06 Portiernia 32 256 61 48
email: zsp3katowice@interia.pl

2021 Copyright ZSP3 Katowice Rights Reserved